PARTNER in de kijker: Electrolux Professional

In deze rubriek richten we graag een schijnwerper op een van onze gewaardeerde partners. We zijn verheugd om een partner te belichten die uitblinkt in excellentie en innovatie. Deze maand stellen we u voor aan Electrolux Professional.

Wat bracht je ertoe om lid te worden van Leaders Club Belgium?

We hebben de trendtour naar Stockholm samen met LCB georganiseerd en zo is de samenwerking begonnen in 2012. We hebben daar toen een lunch georganiseerd in the Cube, het tijdelijk restaurant dat Electrolux gebouwd had op de opera van Stockholm. We zijn blij dat we dit gedaan hebben want we zijn hierdoor in direct contact met onze eindgebruiker en dat is heel verrijkend.

Wie of wat inspireert jou in de horeca? Zijn er bepaalde chefs, restauranthouders, of trends waar je naar opkijkt?

We ondersteunen ze met informatie over keukenapparatuur en -ontwikkelingen. We zijn internationaal actief waardoor we een goed zicht hebben op trends voor ze in Europa aankomen.

Heb je een succesverhaal van een samenwerking met een lid van Leaders Club Belgium dat je graag wilt delen?

We zijn een succesvolle samenwerking gestart met Poule & Poulette in 2023 met een kostenanalyse van de vaatwaslijn en zo hun winst te verhogen met nieuwe vaatwasapparatuur en detergenten. 

Hoe speelt jouw bedrijf in op de nieuwste trends en innovaties in de horeca, en hoe dragen jullie bij aan de groei van de leden?

We volgen de trends op de voet dankzij onze contacten met eindgebruikers, key accounts, influencers en verdelers. Ons business development team gaat steeds uit van de noden van de klant om hen te adviseren in de keuze van oplossingen, waarbij automatisering centraal staat. Dankzij ons ruime gamma en innovaties, kunnen we beantwoorden aan de meest uiteenlopende situaties.

Hoe past jouw bedrijf zich aan aan de veranderende behoeften en uitdagingen binnen de horecasector?

Bij Electrolux Professional investeren we bijna 5% van de netto verkoop in R&D, met ontwikkelingen die dienen voor de volledige hospitality sector. Hierbij kunnen we rekenen op input en medewerking voor field tests van grote namen in de sector. We focussen voornamelijk op ergonomie en duurzaamheid, zowel in onze fabrieken als in de producten die we verkopen, met als doel om de winst en productiviteit van onze gebruikers te verhogen en onze gezamenlijke voetafdruk te verlagen. 

Wat zijn volgens jou de meest opwindende of interessante trends in de horeca op dit moment?

Keukens worden steeds kleiner en gespecialiseerder (mono product). Om een hoge productie te waarborgen op een klein oppervlak is ergonomie en stevigheid van uiterst belang. Hier spelen wij makkelijk op in met onze toestellen. Ook het steeds groter belang van duurzaamheid en energieverbruik is een focuspunt bij onze producten. We volgen onder andere de verschillende regelgevingen rond duurzaamheid, zoals het gebruik van herbruikbare verpakkingen, en beantwoorden deze ontwikkelingen met innovatieve producten. 

Kun je ons een leuk weetje of interessant feit over jouw bedrijf vertellen dat mensen misschien niet weten?

Net als de maaltijden van duizenden bezoekers, komt ook het brood van de panda's in Pairi Daiza uit onze combisteamers. :)

Linde De Maeseneer