WORKSHOP FRANCHISE

Beste leden en partners,
 
Op dinsdag 13 juni werden we ontvangen in de kantoren van de organisatie Comeos.
Met meer dan 40 aanwezigen, bleek de interesse naar Franchise zeker
aanwezig te zijn bij onze leden en partners.
 
Daniel De Raijmaeker informeerde ons over de organisatie Comeos, en wat deze onder andere kan betekenen, via Bemora (Belgian Modern Restaurant Association), voor onze leden.
Neem nota van de presentatie over Comeos in bijlage, en aarzel niet,
indien nodig om ons te contacteren met bijkomende vragen.
Dank aan het team van Comeos om onze groep te “hosten” in de ruimten in Oudergem. 

Vervolgens werd het thema van de avond aangesneden: “FRANCHISE”
Is Franchise voor u, ondernemer en uitbater, een mogelijkheid van groei met uw concept?
Visies verschillen hierin, maar er was duidelijk interesse bij de aanwezigen!
 
Zowel Pierre Boseret (Franchise Consultant), als Benoit de Simpelaere (advocaat), beiden doordrongen van de Franchise gedachte, wisten met een korte maar complete presentatie over Franchise de nodige aandacht te trekken.
Wij waren ons zeer bewust dat in die korte tijd, het onderwerp Franchise in zijn geheel, te uitgebreid is, maar de belangrijkste vragen werden aangehaald. 

Deze eerste introductie in de wereld van de Franchise moet u helpen om wel of niet verder te denken, wat Franchise voor jullie concept kan betekenen.
Wat zeker opvalt is, dat Franchise niets is, om er even bij te nemen. Franchise is op zichzelf, wanneer goed ontwikkeld en toegepast, een middel om uw concept te laten groeien.
Zelf niet vergeten, dat intussen tijd uw concept moet blijven evolueren.
 
Bovendien was het leerrijk en motiverend, dat 3 van onze leden, hun eigenste ervaringen wilden delen met jullie.
Is “Sharing” niet één van onze motieven!
Dank daarvoor, Frederik, Guy en Wim.


Wat o.a. is blijven hangen:
 

  • Frederik (Poule & Poulette) : “Een grondige en diepe selectie van een kandidaat franchisenemer is van groots belang”

  • Guy (Umamido en Roru): “Franchise opstarten betekent over een uitgediept businessmodel met operationele manual beschikken”. 

  • Wim (Balls & Glory): “Een restaurant of meer in eigen beheer hebben is cruciaal om uw concept verder te laten evolueren”. 

 

Dank aan onze partners voor deelname via gesponserde producten: Duvel-Moortgat, Unilever, Vascoen de hapjes via Donki.
 

Ons bezoek daarna aan de ultra-nieuwe FOX Food market was eveneens een schot in de roos.


Dank aan alle deelnemers, een gemiste kans voor de niet deelnemers.
 
Ik denk dat met FOX, een extra trefpunt rond Food zich heeft toegevoegd in de Brusselse hospitaliteitswereld
Pascal. en ThierryDank voor het vlotte en joviale onthaal van Fox, aan onder andere
Een nieuwe plek, waar hospitaliteit, good food, sociale contacten en relaxe sfeer zich ontmoeten.

 

Tot weldra,
Het bestuur,
Dimitri, Thierry, Pierre, Frederik, Ewout, Linde, Harry