Workshop - Personeel: Witte Raven

We werden ontvangen in het Radisson Red. We kregen een rondleiding in dit prachtige designhotel met ruime kamers waar diverse kunstwerken van plaatselijke kunstenaars de gangen en de lobby sieren. Dit hotel werd ontwikkeld onder leiding van ‘curator’ Christel Cabannier, tevens lid van de Leaders Club. Zij nam ook als eerste het woord en vertelde hoe ze er in slaagden om op een heel creatieve manier medewerkers aan te trekken. Sollicitanten moesten door middel van een filmpje zichzelf voorstellen en 30 geselecteerden werden uiteindelijk weerhouden tijdens een "casting". Ervaring in de horeca was niet vereist, de juiste attitude des te meer.

De 2de spreker, Sofie De Keersmaecker van onze nieuwe partner SD-Worx, sneed dan weer een meer technisch aspect aan. Ze besprak de voordelen maar ook de gevaren om in een arbeidscontract medewerkers als vertrouwenspersoon in te schrijven. Zij die dachten dat juristen saaie presentaties brengen, kwamen bedrogen uit. We kregen een heel boeiende en vooral pragmatische uiteenzetting.

Steven Drogers van Mise En Place boeide het publiek dan weer door te vertellen hoe dat Mise Place met een zelf ontwikkeld programma er in slaagt om al zijn medewerkers te blijven enthousiasmeren. Ze slagen erin om niet alleen 1800 (!) studenten te blijven motiveren en de beste te behouden voor hun eigen vaste organisatie. Ze doen dit vooral door hun medewerkers te empoweren en regelmatig niet werkgebonden activiteiten te organiseren. Dit drijft  het ‘goed gevoel’  op wat één van de belangrijkste bindingsfactoren is. 

Daarna werden er 3 workshops in kleine groepjes georganiseerd met als moderators Dennis Valerius (Quality Seekers), Gregory Van Wonterghem (Huis Van Wonterghem) en Greet Buytaert (Moochi). Ervaringen werden gedeeld tussen de diverse ondernemers, wat heel interessante discussies met zich meebracht. Dit is HET doel van de Leaders Club: kennis en ervaringen onderling delen. De workshops zijn in dat opzicht op zijn minst geslaagd te noemen! Alle aanwezigen waren zo enthousiast, dat we besloten om regelmatiger zo'n kennisuitwisseling op poten te zetten.

Deze interessante middag werd afgesloten met een heerlijke walking dinner. De kok van Radisson Red heeft ons echt in de watten gelegd!