Trendtour Rotterdam

Via Bagel & Burgers -alwaar Halal en vegetarisch ijs van professor Grunschnabel werd geproefd- en PickNick, komen we terecht in DuDok.  Een 20-jaar oud concept, tijdloos en nog steeds actueel, is uitgegroeid van een “snelle service” eethuis tot een all-round bedrijf met restaurants, catering, hotel, interim-bureau… en een bakkerij gespecialiseerd in appeltaart.

In Burgertrut waren de burger en het Bio-Trappetrappistenbier lekker maar door de dampkap werden we er bijna uitgerookt!

Bij Hansworst was het dik, vet en lekker…!  Na al het proeven waren we toe aan een lunch in Quartier de Port  …  in de kookstudio mochten we ons eigen potje stoven op de Molteni en aanschuiven aan lange tafels met een goed glas wijn.  In Rotterdamse stijl kregen we een rondleiding van de chef Sieberen Meerema in het “thuis”hotel, het cosy restaurant en de eigen bakkerij. 

Daarna 2 concepten die een grote indruk nalieten : HNK en STUDENT HOTEL.  Het Nieuwe Kantoor is een gebouw die op flexibele manier het huren van kantoor, het gebruiken van werk- en vergaderruimte combineert met Horeca. In het Student Hotel hebben ze alles in huis voor de student : het huren van studentenkamers op korte en lange termijn, studieruimte, gameruimte, fitnessruimte, wasserette, … en elk een eigen fiets!

Via Las Palmas, het bekende visrestaurant van Herman den Blijker, komen we aan bij Hotel New York, een brok architecturale geschiedenis en getuige van de maritieme lijn Rotterdam-New York.  Een bruisende brasserie en bar die per week een 10.000 gasten bedient (400 zitplaatsen). 

Gewapend met regenvest fietsten we naar De Matroos en het Meisje.  Lekkere gastronomie met een vlotte, vriendelijke bediening van het “meisje” als afsluiter van de trendtour.