Trendtour Madrid

Gezien het grote aantal geïnteresseerden, organiseerde Leaders Club België afgelopen maand tot tweemaal toe een trendtour naar het hippe Madrid. Onder de deskundige leiding van Wendy Beyaert werden op drie dagen tijd niet minder dan 21 culinaire adressen bezocht.

We logeerden in het sobere, maar sympathieke THE HAT en maakten op onze eerste stop in EL PORRÓN CANALLA kennis met de typische ‘bocata de calamares’. Via het originele Israëlische LA HUMMUSERIA (hummus in al zijn smaken) en de felgekleurde, maar natuurlijke ijsjes van LOLO POLOS ARTISANOS belandden we bij PANIC middenin de heerlijke geur van versgebakken zuurdesembrood. Ontspannend aperitieven deden we in KIKEKELLER in een designmeubelshop, om vervolgens te dineren in THE TABLE BY: een pop-up restaurant dat regelmatig zowel van kaart als van inrichting en chef wijzigt.

Met veel respect voor de ondernemingszin van Grupo Bestiario kregen we de tweede dag een kijkje in hun restaurants SUDESTADA, CHIFA en PICSA: van een fusion van Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken tot Argentijnse pizza uit de houtoven. Hét hoogtepunt van de trendtour was voor velen het bezoek aan de SALA DE DESPIECE en de ACADEMIA DEL DESPIECE van Javier Bonet: pure passie voor het product vertaalt zich hier in de meest originele gerechtjes, waarbij elke gast interactief én persoonlijk betrokken wordt bij de bereiding ervan. Een groot contrast met de ‘Gourmet Experience’ op de 9de verdieping van EL CORTE INGLÉS en de - weliswaar verbluffende - gourmet food hall van 6.000 m² in PLATEA, een voormalig theater waar o.m. Zuid-Amerikaanse en oosterse foodstands aangevuld worden met bijhorend entertainment.

Na twee dagen culinair vertier was een dagje ‘Madrid met de fiets’ een welgekomen afwisseling. We bezochten o.m. het voormalig slachthuis MATADERO (omgebouwd tot een Contemporary Art Center) en maakten een welgesmaakte stop in BUNS & BONES. Eindigen deden we in stijl op de rooftop bar van TARTAN ROOF, zodat we letterlijk en figuurlijk konden terugblikken op een bruisend en ontegensprekelijk culinair onuitputtelijk Madrid. Om over de vele ontdekkingen op de diverse foodmarkets als MERCADO DE SAN ILDEFONSO, MERCADO SAN ANTÓN en MERCADO DE SAN MIGUEL nog te zwijgen …