Trendtour Leuven

Denken we aan Leuven dan denken we in eerste instantie aan een studentenstad. Maar dat deze universiteitsstad daarnaast ook zoveel innovatieve horecazaken heeft, was verrassend voor velen onder ons.

We begonnen onze dag bij Grand Café De Hoorn waar het enthousiasme van de werknemers meteen opviel. Van daaruit ging onze tocht verder richting het nieuwe stadsgedeelte rondom de Vaartkom om er het nieuwe ongedwongen restaurant Noordoever  te gaan beoordelen.

De lunch namen we in het bijzondere en vernieuwende concept, van zeer gedreven jonge mensen, Zappaz. We kwamen er zeer voldaan buiten. Een aanrader!
Ook jong en gedreven zijn de eigenaars van Zuut waar we konden proeven van overheerlijke pralines. 

Van een heel ander kaliber is de Italiaanse kruidenier Gigi by Zoff.
Uiteraard kon een proeverij bij het concept Würst van Jeroen Meus niet ontbreken. Maar nog leuker werd het toen we door Jeroen zelf werden ontvangen in de huisstudio van Dagelijkse Kost

We wandelden nadien nog binnen bij Punto Kiosk, waar koffie drinken en tijdschriften kopen hand in hand gaan, en bij de zeer innovatieve chocolatier van de zaak Bittersweet

En dan nog waren we niet uitgekeken.
We namen ook een kijkje bij Greenway van onze eigen Paul Florizoone en brachten een bezoekje aan het Mexicaanse concept Donki.

Uiteraard gingen we ook langs bij de Leuvense vestiging van Balls & Glory waar bezieler Wim Ballieu zelf ons nog eens demonstreerde hoe goed zijn concept in elkaar zit.

Heerlijke pizza mochten we proeven bij Baracca en iets later vertelden de uitbaters van de gerenommeerde salons Georges over hun nieuw hotel in centrum Leuven. Veel mogen we daar nu nog niet over prijsgeven maar daarover later ongetwijfeld meer.

Avondeten deden we in het nieuwe en gezellige Gainsbourg. En eindigen in schoonheid, zoals dat heet, deden we met dank aan ons immer gemotiveerd lid mevrouw Wu in haar Bar Nine waar veel volk, goeie muziek, lekker eten en smaakvolle cocktails zorgden voor een unieke beleving.

Moe maar voldaan en niet bepaald vermagerd keerden we huiswaarts!