Trendtour Hasselt en Genk

Op de eerste dag zijn we gestart met een fijn bezoek aan Creneau International waar we meer inzicht kregen in de architecturale projecten én de concepten die ze ontwikkelen en begeleiden. Tevens maakten we hier kennis met verrassende chocoladeproducten en zelfs een fantastische Chai latte van het merk Barú.

Hierna zijn we Hasselt ingetrokken waar we genoten van een prachtig uitzicht en een fris aperitief in de Sky Lounge van het Radisson Blu hotel. Vervolgens hebben we genoten van een lunch in het Hassotel gecombineerd met een rondleiding door eigenaar Dimitri Beckers in Hasselts bekendste restaurant “The Century”.
Daarna brak het lifestyle luik aan met bezoeken aan Chocolatier Boon en de twee shops van Stijn Helsen. Frank Helsen gaf ons hier een inzicht in de wereld van de Tailoring en de haute couture.
De middag werd afgesloten met een aperitief met fijne amuses bij Exquisa. Yanaika en Stephanie bewijzen er nog altijd te staan na “Mijn Restaurant”. Gastvrijheid met Limburgse branie en feeling!

Na het inchecken bij het Carbon Hotel te Genk hebben we genoten van een Japans geïnspireerd diner bij Oishii, gecombineerd met een proeverij van verschillende saké’s en Japanse topwhisky’s door gastheer Duy Le.
Na het diner hebben we kunnen proeven van een stukje nachtleven van Hasselt met bezoeken aan de Blue Olive en de Réfuge.

Na het ontbijt op zaterdagmorgen zijn we op een charmante manier rondgeleid door Hildegarde Poortmans van het Carbon Hotel om vervolgens te genieten van een super lekkere lunch bij Pépé en Gaspare van La Botte.
Na een stevige wandeling richting de C-Mine van Genk werden we daar ondergedompeld in de wereld van dit mega ontwikkelingsproject door de Burgemeester van Genk. In een anderhalf uur durende rondleiding hebben we kunnen ontdekken hoe je van een oude kolenmijn een verzamelpunt van creativiteit en innovatie kan maken. Een project toegespitst op de ontplooiing van de maatschappelijke ontwikkeling.
Om af te sluiten in stijl had Toni Etneo van Selezione Vini Italiani nog een schitterende degustatie voorbereid van top Italiaanse wijnen.

Limburg is een echte ontdekking geweest!