Verslag Trendtour Brussel

De trendtour in Brussel was een echt succes : compleet volzet met meer dan 45 deelnemers! We werden in een 8-tal concepten ontvangen, met steeds een woordje uitleg en naar goede gewoontje voorzien van een hapje en een drankje. We maakten kennis met de laatste nieuwe Le Pain Quotidien in België in Tour & Taxis. Een echt labo van verschillende nieuwe facetten voor LPQ: de bakkerij ter plaatse, de Cantina, de buffetten, het training center, ...

Via LPQ kregen we daarna een bezoek aan de innovatieve paddestoelen kwekerij van Permafungi in de kelders van Tour & Taxis : over hoe koffiegruis van oa LPQ dient als grondstof om oesterzwammen te kweken, die dan terug bij LPQ en Brusselse bio zaken verkocht worden. Sociale terwerkstelling inclusief.

Daarna een werfbezoek aan de toekomst van het Tour @ Taxis project: Food hall, Food Court, hotel, woningen, kantoren en een waar park. Dit alles vakkundig uitgelegd door de projectontwikkelaars van de Extensa groep.

Vervolgens  reden we met de T&T bus naar het centrum. Daar ontdekten of herontdekten we de laatste generatie van nieuwe Food en Horeca concepten. De wereld rond, op een paar straten van elkaar verwijderd:

  • Manhattn’s burger, de NY premium burger
  • Bia Mira, fish & chips
  • Nona, de Napolitaanse pizza
  • Umamido, het Japanse ramen concept
  • Knees to chin, springrolls
  • En tot slot een klinkende afsluiter bij een van onze leden van het eerste uur: Bar des Amis 

De weergoden waren ons relatief gunstig gezind. Op ruim 4 uur tijd hebben we een aantal dynamische, vernieuwende concepten ontmoet, aangestuurd door zeer gemotiveerde ondernemers!