Trendtour "Van Oostende tot De Panne"

Op donderdag 27 april organiseerde Leaders Club een trendtour langs de mooie Belgische kust. Rond 11 uur kwamen we samen op de zeedijk bij Histoires d’O. Met de Ibizacoctail in de hand, luisterden we naar Kevin Beirens. Hij lichtte toe hoe hij met zijn vernieuwend concept de locals overtuigt iets nieuws te proberen aan de kijk. Kevin is ook de man achter het Ostend Beach festival.

Daarna trokken we naar Italiaanse oorden en werden we verwelkomd bij Botticelli in Nieuwpoort, al lang lid van LC. Door Peter Demoor zijn enthousiaste en gepassioneerde uitleg, deze keer met een glaasje prosecco in de hand, bevonden we ons in een mum van tijd in Italië. Een bordje antipasti om bij te praten, een ravioli van ricotta met aubergine en om af te sluiten een koffie op zijn Italiaans. 

We reden met de bus - netwerken alom - van Nieuwpoort-bad naar Nieuwpoort-stad om BAENK te ontdekken. Daar legde het jonge koppel uit hoe ze een exclusieve meubelwinkel samenbrengen met een koffiebar in een oud bankgebouw. gewaagd maar geslaagd om zo'n zaak in Nieuwpoort op te starten. 

We trokken door naar Julia in Sint-Idesbald en genoten daar van de Duingin met smakelijke zeewier- en  viskroketjes. Na een tiental minuutjes wandelen kwamen we terecht in de speakeasy Sofie’s living room. Daar kregen we niet enkel de kans haar winnende cocktail ‘The Mistress’ te proeven, maar ook om te genieten van de geur van gerookte tijm en haar vurige toewijding. 

Enkele cocktails later onthaalde Vincent Florizoone ons in zijn brasserie Edison. We proefden een biercocktail en een driegangenmenu om de tour af te sluiten. De hele dag genoten we van pure producten en deden we inspiratie op bij uiteenlopende concepten. Het was een meerwaarde bij elke zaak een persoonlijke verhaal te horen over hoe zij nieuwe trends willen integreren aan de kust. Een geslaagde dag waar iedereen van genoten heeft en we gespaard bleven van de aprilse grillen.