People Management in Hospitality

People Management in Hospitality - 10 december - Gaston Rooftop Bar Gent
 
Het laatste event voor het kalenderjaar 2018 bij Leaders Club Belgium, opnieuw en meer dan verdiend onze HR politiek in de focus zetten.
 
Met een afsluiter als deze, mag Leaders Club Belgium terugkijken op een mooi en interessant jaar!
 
Dennis Valerius, met de jarenlange ervaring “On the Field van aanwerving” bij Quality Seekers, adviseerde ons met zijn “7 Stappen naar een kwalitatieve rekrutering”.
Een oogopener voor waarschijnlijk iedereen van ons, hoe we morgen misschien toch iets meer focus en aandacht kunnen geven op die belangrijke taak van rekrutering.
 
Vervolgens 4 van onze leden, welke in een korte, maar steeds krachtige presentatie, hun eigen aanpak in aanwerving, selectie en begeleiding deelden met ons. 
 
*Pieter Vanneste van Bavet, met hun jonge, vooruitstrevende aanpak, maar ook met enkele stevige boodschappen: O.a. “Business, like life, is all about how you make people feel. It’s that simple, and it’s that hard (Danny Meyer).
 
*Stephanie Van Ooteghem, van Balls & Glory, met een aantal technieken en visies welke elk van ons kunnen helpen: Casting Nights, overschat uw medewerkers niet, hoe uw medewerkers motiveren.
 
*Stefaan Arryn van Ellis Gourmet Burger, zijn titel zegt al veel: Chief People Officer. 
Een verhaal met nu al reeds 20 vestigingen, in 3 verschillende landen. Waar HR beleid een volledig geïntegreerd deel is van het dagelijks beleid.
 
*Cedric Hanet van Greenway; een visie naar HR beleid, volledig in lijn met hun concept visie: Wij zijn Climat Changers! Ook in hun HR beleid, werken zij aan het HR klimaat.
 
Een welgemeende dank u aan deze sprekers. De inhoud en boodschap was zeer duidelijk.
  
Het evenement werd verder gezet met een werkgroep-sessie onder leden, door de leden, met een samenvatting van persoonlijke ideeën welke ons moeten inspireren:
 

  • Het belang en de noodzaak van een goede “Employer Branding”

  • Focus op attitude vs. competenties

  • Integratie traject voor nieuwkomers voorzien

  • Uw bedrijfscultuur laten kennen en laten proeven

  • Een testdag voor uw kandidaten is geen overbodige luxe

  • Stel een bleuprint op van waarden, visie, en de doelen van uw concept en uw bedrijf

  • Bonus systemen, in vele vormen, zijn en kunnen steeds een volwaardig hulpmiddel zijn

  • Enz…….

 
Kortom, het was opnieuw een geslaagde sessie.
Lekkere hapjes (Dank aan Coeur Catering), goede bediening (Dank aan Mise en Place) een mooie opkomst en een goed gevuld event qua inhoud.
 
We denken, dat ieder van de aanwezigen, met één, en waarschijnlijk meerdere tips naar huis is kunnen trekken. Belangrijk is nu om de tips niet te laten liggen. Gebruik er iets van. Probeer zaken uit. Blijf ook steeds overleggen met uw collega’s.
 
Dank voor jullie aanwezigheid, een succesrijk eindejaar met jullie concepten gewenst!
 
Leaders Club Belgium wenst iedereen een mooi einde van 2018, een gezond 2019.
 
Reserveer alvast 4 februari.  Het startschot voor 2019 wordt gepland in het Hotel Beveren.
 
Het belooft alvast een interessant jaar te worden.
 
Harry De Landtsheer.