Masterclass Blackbox 1

Een bezoek achter de schermen bij Cuines,33 zette deze avond met luister in. Een in een woonwijk verborgen eettempel met een “state of the art” interieur en een keuken met jong maar ervaren keukengeweld achter het fornuis. De familie Boussy belooft nog fuzz te maken in de West-Vlaamse gastronomische scène!

Een eindje verderop werden we dan verwacht in La Réserve door Guidea waar we een heldere uiteenzetting kregen van de Blackbox in de horeca. Wat ons daar vooral bijbleef en ongerust maakte, is dat het horecalandschap nog flink dooreengeschud zal worden in 2013 en de jaren daarna. Hopelijk gaat ons gastronomisch erfgoed niet helemaal verloren in deze tsunami die ons nog te wachten staat!
Guidea is opgericht om de sector belangeloos te helpen en vergeet dus niet een kijkje te nemen op hun website; www.guidea.be (kenniscentrum voor toerisme en horeca). Het is een bron van onderzoek, tools en kennis over de horeca met de bedoeling de sector te professionaliseren.

Hoe kan het anders dat we deze interessante avond afsloten met een heerlijk menu? Ik denk dat we mogen stellen dat hier een goede aftrap werd gegeven voor de volgende masterclass! Tot dan?