Verslag Fuckup Nights

Woensdag 14 maart organiseerden we een FuckUp Night in het gezellige Balls & Glory in BXL. Met een kleine 40 aanwezigen en 3 sterke verhalen werden er verschillende FuckUp-verhalen gedeeld door onze leden Frederik Goossens van Poule & Poulette, Greet Buytaert van Moochi en onze voorzitter Eric De Wagenaere. Aangrijpende verhalen, maar evengoed leerzaam voor iedereen.

1. Een brand kan altijd uitbreken. Zorg ervoor dat je verzekerd bent en dat je je inboedel en gebouw bij dezelfde agent laat verzekeren.
2. Je moet er zelf door maar laat je omringen door mensen die in dergelijke situaties weten wat te doen, vraag raad!
3. Je medewerkers vertrouwen geven is goed, maar bouw genoeg controlemechanismes in wanneer het te maken heeft met geld. Laat dit niet achterwege in drukke maanden.
4. Het is juridisch ongelooflijk moeilijk om een medewerker te betichten van diefstal, zelfs al lijkt het bewijsmateriaal voor jezelf overduidelijk.
5. Leer contracten lezen en begrijpen alvorens met anderen in zee te gaan, zelfs al zijn ze pagina’s lang. Laat je niet verleiden door je “ondernemersdrang” om snel in actie te schieten.

Bedankt aan Cathy en Oscar die deze avond in goede banen leidden. (www.durftefalenacademy.be)

Foto’s van de avond vind je hieronder. Het was een intense avond, met veel interactie en een echt samenhorigheidsgevoel!