Concept Restaurant Awards 2014 #CRA2014

Superette volgt Balls&Glory op tijdens vierde Concept Restaurant Awards. 

Sergio Herman krijgt Inspiration Award en mag jaar lang gratis frieten eten bij Frituur N°1

Gisterenavond organiseerde de Belgische Leaders Club voor de vierde keer de “Concept Restaurant Awards”. Tijdens deze award uitreiking in Gent worden Belgische restaurantconcepten die innovatief en trendy zijn in de kijker gezet. Zes Belgische restaurants werden geselecteerd om Balls&Glory van Wim Ballieu op te volgen. Bia Mara (Brussel), Pistolet Original (Brussel), De Superette (Gent),  The Ribhouse (Gent), Poule & Poulette Resto (Antwerpen), Love Fish (Antwerpen) presenteerden zich aan de zeskoppige jury en het werd een nek aan nek race. Presentatrice Francesca Vanthielen merkte het op : een eenvoudig, maar kwalitatief product – zoals brood, kip of fish&chips -  stond in de zes concepten centraal. 

Hieronder de filmpjes van de genomineerde concepten

Bia Mara - De Superette - Lovefish - Pistolet Original - Poule & Poulette - Ribhouse 

Ook dit jaar mocht een Gents concept met de Gouden Palm naar huis. Superette van Kobe Desramault, Rose Greene en Sarah Lemke werd verkozen tot het beste restaurantconcept van 2014 en Kobe en zijn team zullen België vertegenwoordigen op de International Concept Restaurant Awards.  Vers brood, eerlijke en pure gerechten in een authentiek kader, dat zijn de kernwoorden van Superette. De Brusselse Valérie Lepla stelde Pistolet-Original voor, een monoproduct restaurant geïnspireerd op de typische Belgische pistolet belegd met op en top lokale producten,  en kreeg hiervoor de Zilveren Palm. De Bronzen Palm werd uitgereikt aan de Antwerpenaren van Poule & Poulette. De jury en de gasten kregen een passioneel betoog over de kwaliteitskippen die volgens de slowfood filosofie gegrild worden op een traditioneel houtvuur.

Dit jaar werd er ook een bijzondere award uitgereikt, de Inspiration Award. Deze prijs gaat naar een innovatief idee, groepering of persoonlijkheid. Dit jaar kwam Sergio Herman langs om de Inspiration Award op te pikken en kreeg een zeer bijzonder cadeau aangeboden van Vedett. Sergio Herman is een boegbeeld voor de hospitality wereld en hij kreeg daarom een gepast geschenk, aangeboden door een andere gastronomische beroemdheid. In een ludiek filmpje nodigt Maria van de Antwerpse Frituur N°1 Sergio uit voor een lekker friet & frikandel. Sergio Herman mag namelijk 1 jaar lang gratis eten bij Frituur N°1. Roger Van Damme kwam alvast de fritten voorbakken, onder het goedkeurend oog van Maria. Bekijk hier het filmpje!