BRUSSELS BY NIGHT

Op vrijdagmorgen 9u30 verzamelen we in Hotel Bloom voor lekkere koffie en croissants. De fietsen wachten ons op om  in groep naar de omgeving van de Zavel te rijden. In deze buurt bezoeken we hofleverancier en traiteur Wittamer en de beroemde chocolatier Pierre Marcolinni. Tussen beide zaken kan je een blik opvangen van de nieuwe Sushi shop. De Rollebeekstraat is een authentieke straat met enkele typische horecazaken.

Na de eerste inspiratievolle momenten, nemen opnieuw de fiets en rijden naar Brasserie Kwint voor een heerlijk aperitief en een schitterend zicht op de stad Brussel. Wij steken de straat over naar het nieuwe restaurant van David Martin “Bozar”. 2 exquise gerechten staan op het programma. Na de lunch moeten we calorieën verbranden en rijden we naar een hip concept in de buurt van de Kasteleinplein. Papillon Chatelain is de volgende halte voor een vernieuwend concept met 3 sterrenchefs aan de basis, laat je hier verleiden tot enkele degustaties. Verder op het namiddagprogramma voorzien we Lily Cups , Rouge Tomate en Via Lamanna. Indien de timing het ons toelaat, bezoeken we het Winery concept in Elsene.

Tijd om alles even te laten bezinken en terug te fietsen naar het Hotel Bloom voor de check- in en opfrissing. Wij hebben in de avond nog een heerlijke ervaring te goed , namelijk het nieuwe restaurant van Yves Mattagne “Yumé”. Hier zullen we op z’n Oosters in de watten gelegd worden . Retour met de taxi naar Hotel Bloom waar een top D.J. ons zal opwachten voor een gezellige nacht.

24 september 2011

Op zaterdag, na het ontbijt in het Design hotel Bloom, met het openbaar vervoer richting stadscentrum om de Rue des Bouchers aan te doen. Er is een gids voorzien die ons de geheimen van de knappe Sint Hubertus galerijen zal onthullen. We wandelen verder en worden ontvangen bij Belga Queen en houden halt bij het concept Patisserie Paul. Via het beursgebouw loopt de tocht verder naar de oudste Crèmerie van België en Mer du Nord.

Lunch is voorzien bij de allernieuwste hype: Ellis Gourmet Burger. Na de lunch sluiten we deze boeiende tweedaagse af en kan iedereen terug keren naar het hotel “Bloom “ of in de buurt blijven om wat te shoppen in de buurt van de Vlaanderenstraat of Vismarkt.

Deze 2 dagen lonen zeker de moeite om aanwezig te zijn, we bezoeken drie zaken met sterrenchefs en door de inbreng van de Leaders Club en negociaties kunnen we de dit aanbieden voor een zeer scherpe prijs :