Bezoek Bernard-Massard

De dag kondigde zich veelbelovend aan: op het programma stond een bezoek aan een familiebedrijf dat al 6 generaties lang mousserende en stille wijnen produceert in het verre Luxemburg. Ver? Het bekende fenomeen de Belgische files - bijna werelderfgoed volgens de NMBS – zorgde ervoor dat het traject van Gent naar Wommelgem, maar liefst twee en een half uur duurde... maar niet getreurd de rest van de reis verliep vlot.

13u: aankomst in Grevenmacher. Het warme onthaal van Hubert en zoon Antoine Clazen deed ons fileleed onmiddellijk vergeten. Hun inleiding en een glas Cuvée de l'Ecusson Bernard-Massard met heerlijke hapjes zorgde voor een gesmaakte start. Aan tafel was iedereen aangenaam verrast door de voortreffelijke stille wijnen: Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir en Eiswine de la maison Clos des Rochers. Excellent! Het bezoek aan de kelders maakte duidelijk waarom we zo’n heerlijke wijnen geserveerd kregen: hier wordt zeer professioneel gewerkt met moderne middelen en vooral met veel passie! 

Als toetje ontving elke deelnemer nog een magnumfles Cuvée de l'Ecusson. Niet zomaar een magnumfles maar wel één van de 20 unieke gepersonaliseerde flessen 'Leaders Club Belgium'. Fantastisch! De dag werd afgesloten in de bar 'Sixty-Four' van het Sofitel, met een glaasje en een hapje, alwaar we napraatten en plannen smeedden om naar China te reizen onder leiding van madame Wu.

Een mooie en leerrijke dag dank zij onze partner V.A.S.CO!