Stephan Destrooper

profiel foto stephan .jpg

Stephan Destrooper, jongste kleinzoon van de beroemdste koekjesbakker van België “ Jules”
Terug naar de oorsprong van waarmee Grootvader destijds  starte : een ambachtelijke brood en banket bakkerij. Maar daar bleef het niet bij.
Via een tv-programma “Op zoek naar de beste bakker van Vlaanderen” rolt Stephan op het scherm en weet hij Vlaanderen tijdens het programma te betoveren met zijn culinaire ambachtelijke mello-cakes.

Nooit gedacht dat het verhaal dat eerder ludiek startte zo’n uitwerking zou krijgen.

Vandaag produceren we een 10.000 melo-cakes per week die hun weg vinden naar andere ambachtelijke bakkers, en horeca.

Ons doel: ervoor zorgen dat iedere West-Vlaming minstens 1 mello-cake van ons eet per jaar, of 1.000.000 stuks op jaarbasis produceren en verkopen.

Deze productie werd anderhalf jaar geleden verhuisd naar het industrie terrein in Veurne, waardoor het project ademruimte kreeg om zichzelf verder te ontplooien.

Van zodra ze 1.000.000 stuks produceren en verkocht krijgen, willen ze een concept uitwerken waarbij ze live produceren en verkopen aan eind consument.  Vb. luchthaven Brussel, of andere steden waar we een meerwaarde kunnen betekenen, eventueel in combinatie met een geurige kop koffie..?

Concept waarden waarrond we bouwen.

Productie en verkoop = niet groter dan 100 vierkante meterBelgium chocolateWat geproduceerd wordt ter plaatse wordt ook verkocht ter plaatse…Vers product. ( what you see, is wat you get )

Vandaag de dag is Stephan ook nog steeds zaakvoerder van Stephan Destrooper, patissier gelegen in de Strandlaan te St-Idesbald. Van waaruit ze werken met een 10- tal gedreven medewerkers om steeds hun brood, banket, chocolade en ijs specialiteiten aan de klant aan te bieden. De bakkerij is een seizoenszaak, en bedient tijdens de drukste dagen van het jaar een 1000-tal klanten.

Onze drijfveer: iedere dag iets beter, en steeds op zoek naar verbetering zowel op kwaliteit als op productie efficiëntie

Info:
Stephan Destrooper
info@stephandestrooper.be

Strandlaan 286, 8670 koksijde St-Idesbald
058 52 28 25
Google Maps

stephandestrooper.be

LedenRoozbeh Ahmadi