Oyya

418fd04eba5a8a36f3fb2cb8c53de9ba--ice-cream-logo-ice-cream-design.jpg

Oyya werd geboren uit een liefde voor ijs, een nieuwsgierigheid naar smaakcombinaties en een verlangen om de wereld te verkennen op zoek naar unieke ingrediënten. Het is mijn missie om continu beter ijs te maken en mensen samen te brengen. Het is wat me ’s ochtends doet opstaan en ’s avonds laat wakker houdt.

De sector van het ijsbereiden is een heel competitieve en interessante wereld waarin traditie, kwaliteit en liefde voor het vak het verschil maken. Om beter in je ambacht te worden, moet je de handen uit de mouwen steken, ervaring is de beste leermeester. Mijn doorgedreven toewijding aan kwalitatief ijs bereiden heeft mij talloze slapeloze nachten en een aantal extra kilo’s bezorgd: ik ben reeds jaren bezig met het creëren en verfijnen van mijn eigen recepten, opnieuw en opnieuw… In juni 2014 opende oyya een eerste shop in Brugge en een droom kwam uit!

Sinds de opening gaat het snel. Ondertussen zijn er de oyya ice cream truck en de oyya waffle truck die over heel België mensen laten kennis maken met onze producten. Een tweede winkel kon niet uitblijven en eerder dit jaar opende een tweede (franchise) vestiging in Hasselt. In de kerstperiode vind je oyya-wafels op verschillende kerstmarkten en in de zomermaanden worden talloze festivals bezocht om nog meer mensen te laten kennis maken met heerlijk oyya-ijs en wafels!

De prestatie waar ik het meest trots op ben is mijn overwinning op het Belgisch kampioenschap ijsbereiden dit jaar. Met een niet alledaagse smaak (gorgonzola-vijgen) kaapte ik de eerste prijs weg en mag ik in 2020 ons land vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap.

Mathieu Eyckmans

Info:
Mathieu Eyckmans
info@oyya.be

Noordzandstraat 1
8000 Brugge
Google Maps

http://www.oyya.be

LedenLinde De Maeseneer